Manastirea Dobric

by Petronel

Posted on


Si pentru ca ploaia ne-a stricat oarecum planurile de a merge la Invierea Domnului, a doua zi spre pranz o plimbare la Manastirea de Lemn situata in satul Dobric din comuna Caianul Mic, a tinut loc nevoii de credinta pe care cu totii o avem in preajma sarbatorilor.

Vechea biserică de lemn greco-catolică din Dobric, comuna Căianu Micjudeţul Bistriţa-Năsăud data din anul 1680[1] . Lăcaşul purta hramul „Sf.Arhangheli Mihail şi Gavriil” (8 noiembrie), hram ce a fost preluat de noua biserică de zid, construită în anul 1902[2]. (sursa wikipedia)

Desigur si aici nevoile zilelor noastre, poate cele de grandomanie, sau cele de frica, sau de a sta cu capul plecat sub cerul liber sau ploios au dus la ridicarea mai multori constructii noi dedicate rugaciunii, o biseric noua, o zona de chilii, dar si la doar 10-20 de metri de intrarea spre bisericuta de lemn a unui loc impunator de rugaciune pnticostala.

Greco-catolic, ortodox sau de alta credinta, nu ar fi trebuit sa ne lasam speriati de ploaia care parea sa nu mai poata fi oprita de ceva, ploaie care a inceput undeva dupa amiaza si cernea cu stropit marunti  si desi, udand tot ce incerca sa miste.

 Minune sau nu la 11:45 ploaia a incetat complet si vantul nu a mai indraznit sa bata iar cei care au "ciulit urechea" la stropii de ploaie de pana atunci, s-au indreptat in graba pentru a  inconjura cu pace, conform obiceiului bisericuta de lemn de la Dobric, un reper ce merita vazut si vizitat.


Comments

There are no comments for this post. Be the first to comment...

Add comment

Contact-us

Contact-us ! Send us an offer request for what you are interested into and we will answer as soon as possible with details prices and more.

Tag Cloud

bisericuta de lemn dobric, rohia, dobric, invierea domnului, manastirea dobric, manastirea rohia, biserica, rugaciune, pace, manastiri, manastire,