2019 - inainte cu 10 ore de Invierea Domnului

by Petronel

Posted on


  Asa cum obisnuim multi dintre noi, in preajma sarbatorilor importante, mergem sa ne rugam, sau sa vizitam locuri sfinte, aflate atat in tara cat si in strainatate. Anul acesta am decis impreuna cu cateva familii de prieteni sa petrecem 2-3 ore la Manastirea Rohia.

  Mănăstirea Sfânta Ana-Rohia a luat fiinţă în anul 1923. Ctitorul ei este Nicolae Gherman, din satul de la poalele „Dealului viei”, deal pe care se găseşte astăzi mănăstirea. Preotul ctitor a zidit mănăstirea în numele fiicei sale, Anuţa, care a murit la vârsta de 10 ani. Astfel, în 1923, Nicolae Gherman a construit o bisericuţă din piatră şi cărămidă, care avea dimensiunile: 17,80 m lungime, 5,70 m lăţime, 13 m înălţime şi o casă monahală (sursa wikipedia). 

  Multi dintre voi ati fost sau veti merge aici. Parerea generala, umbrita putin de multitudinea de constructii care parca aglomereaza acum acest loc de pace si rugaciune, care si prin inaltimea locurilor da senzatia ca este mai aproape de Dumnezeu, este una buna, locurile fiind parca pline de pace si liniste, fapt care iti da imediat o senzatie interioare de implinire sufleteasca.

  Manastirea Rohia, a fost si va ramane un loc de rugciune si profunda inaltare a sufletului, la doar 30 de km de orasul Dej.


Comments

There are no comments for this post. Be the first to comment...

Add comment

Contact-us

Contact-us ! Send us an offer request for what you are interested into and we will answer as soon as possible with details prices and more.

Tag Cloud

rugaciune, bisericuta de lemn dobric, manastirea dobric, dobric, invierea domnului, rohia, biserica, manastirea rohia, manastiri, pace, manastire,